fbpx

Instagram: Z aplikace o whisky jednou z nejprogresivnějších sítí

Home | Novinky ze světa IT
Instagram: Z aplikace o whisky jednou z nejprogresivnějších sítí

Po deseti letech od svého vzniku patří Instagram mezi nejpopulárnější sociální sítě dneška. Počet jeho tuzemských uživatelů dosáhl zhruba 2,9 milionu uživatelů. Stejně jako ve zbytku světa, i v Česku tvoří největší uživatelskou základnu (60 %) lidé ve věku mezi 18 34 lety, dominují hlavně ženy. Vyplývá to mimo jiné z údajů agentury AMI Digital Index, která sleduje novinky a trendy v používání sociálních sítí.

Instagram vychází z aplikace Burbn, kterou vytvořil Kevin Systrom v roce 2009. Uživatelé zde mohli sdílet fotky zaměřené na whisky a burbon. Dne 6. října 2010 byl oficiálně spuštěn Instagram a jen za první den se mu povedlo nabrat 25 000 uživatelů. Koncem prvního týdne měl přes 100 000 stažení a v polovině prosince se počet uživatelů dostal na první milion. Dnes má miliardu aktivních uživatelů po celém světě.

Jako první projevil zájem o koupi Instagramu v roce 2011 Twitter. Neúspěšně. V dubnu o rok později začal Instagram fungovat na Androidu a jen během prvního dne si jej stáhl přes milion lidí. V té době už měl více než 27 milionů uživatelů jen na platformě Apple. Tentýž měsíc zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg nabídl Kevinu Systromovi miliardu dolarů s tím, že by se Instagram stal součástí Facebooku, ale zůstal by spravovaný nezávisle. Systrom souhlasil.

Zdroj: FAEI.cz

Leave a Comment